Get Adobe Flash player

Scurt istoric:

Societatea si-a inceput activitatea prin acordarea de consultanta in intocmirea de documentatii economice pentru obtinerea de credite PHARE, BERD, linii de creditare, credite de somaj Legea 76 / 2002, la diverse societati comerciale, solicitante de credit.

Urmand un trend ascendent, dezvolta si programe de consultanta in vederea infintarii unei afaceri pe cont propriu, oferind o alta perspectiva vietii, categoriilor defaforizate din acest punct de vedere.

Astfel, in perioada 2004-2005 societatea noastra a desfasurat programme de training prin care s-au consiliat someri, persoane in cautarea unui loc de munca si studenti in vederea dezvoltarii spiritului antreprenorial si infiintarea de IMM-uri. Consultanta acordata fiind in domeniul juridic, antreprenorial, financiar, de marketing si al managementului unei firme.

Pentru a opera cat mai eficient in domeniul consultantei economice FINSERV CONSULT dispune de competentele profesionale cerute de standardele nationale de evaluare (SEV), este independent si nu are conflicte de interese actuale sau posibile in legatura cu activele evaluate sau cu partile interesate.

Colectivul din cadrul societatii angrenat in activitatea de evaluare este compus din membrii titulari ANEVAR, (conform CV-uri anexate).

Rapoartele de evaluare elaborate de societatea noastra se conformeaza standardelor profesionale de evaluare (SEV), promovate de Institutul Roman de Cercetare in Evaluare si adoptate de Asociatia Nationala a Evaluatorilor din Romania (ANEVAR), respectiv:

Standard Domeniul reglementat
SEV 3.02Evaluatorul - competente, calificare
SEV 4.04Categorii de valori in afara valorii de piata
SEV 7.02Evaluarea pentru garantarea creditelor, ipoteci si gajuri
SEV 9.01Raportul de evaluare. Principii de elaborare a raportului de evaluare
SEV 9.02Raportul de evaluare. Clauze generale, raspundere, confidentialitate, nepublicare.

Ca urmare a calitatii serviciilor de consultanta oferite, am dezvoltat colaborari pe termen mediu si lung, atat cu clientii nostri, cat si cu alti parteneri.

Portofoliul nostru de clienti include companii multinationale prezente in Romania, companii locale, companii nerezidente, precum si institutii publice. Desi unii dintre clientii nostri sunt lideri de piata in sectoarele respective de activitate, iar altii sunt intreprinderi mici si mijlocii, unii activeaza in industrie, agricultura sau servicii, iar altii sunt fonduri de investitii, ceea ce au in comun este reprezentat de dorinta de a fi cat mai bine pozitionati pentru evolutiile viitoare ale pietei, de a avea un avantaj competitiv evident si durabil.

In perioada 2006-2009 , activitatea FINSERV CONSULT s-a axat pe consiliere financiara si brokeraj in finantare pentru clientii aflati in sectorul IMM si corporate business carora le acordam consultanta in relatia cu bancile si cu care avem incheiate contracte de colaborare pe perioade mai indelungate. Iata cateva proiecte reprezentative pe care le-am dezvoltat si finantat pentru clientii nostrii:

ClientDenumire ProiectTipul Finantarii/ SursaData derulariiTip Consultanta Oferita
MICRON srlFabrica pt. "Capsule tari de gelatina"credit de investitii / banca autohtona2006/2007Intocmire studiu de fezabilitate, Plan de afacere, Brokeraj privind acordarea finantarii
PEX srlInfiintare Show-room SEATcredit de investitii / banca autohtona2006/2007Intocmire studiu de fezabilitate, Plan de afacere, Brokeraj privind acordarea finantarii
Snagov LimitedDezvoltarea unui cartier Rezidential in Snagov "Aleea cu Magnolii"credit de investitii ptr. dezvoltari real-estate / banca autohtona2006/2008Intocmire studiu de fezabilitate, Plan de afacere, Brokeraj privind acordarea finantarii
Crama CepturaRefinantare credit Sapard si Majorare linie de creditcredit de investitii +linie de credit/ banca autohtona2007Intocmire documentatie de credit, Optimizare costuri financiare, Brokeraj privind acordarea finantarii
Fenster ConstructDezvoltare centru Terapeutic Valea Doftanei si Majorare linie de creditcredit de investitii +linie de credit/ banca autohtona2006-2007Intocmire documentatie de credit, Optimizare costuri financiare, Brokeraj privind acordarea finantarii
Sticom TradingDezvoltarea unui cartier Rezidential in Oradea "Cartierul Soarelui"credit de investitii ptr. dezvoltari real-estate / banca autohtona2008-2009Intocmire studiu de fezabilitate, Plan de afacere, Brokeraj privind acordarea finantarii
IKAT AustriaInvestitie Industrial Parc Ploiesticredit de investitii / banca autohtona2008-2009Intocmire studiu de fezabilitate, Plan de afacere, Brokeraj privind acordarea finantarii
INTERIO INVESTMENT EUROPEDezvoltare spatii birouri+centru logisticcredit de investitii / banca autohtona2008-2009Intocmire studiu de fezabilitate, Plan de afacere, Brokeraj privind acordarea finantarii
SC GHITTA SRL-Baia MareUZINA DE BIOGAZ PENTRU PRODUCTIE DE ENERGIE REGENERABILAcredit de investitii / banca autohtona2009-2010Due diligence privind acordarea co-finantarii unui proiect de investitii finantat prin FEADR

Ca si oferta alternative in finantarea companiilor societatea noastra are semnate conventii de brokeraj cu mai multe societati de leasing prezente in Romania.

Concomitent cu cresterea activitatii de consultant pentru finantarea companiilor FINSERV CONSULT a dezvoltat si activitatea de retail (credite si produse bancare integrate personae fizice) concentrandu-se cu precadere pe cea de private banking destinata persoanelor din managementului companiilor aflate in portofoliu , reusind pe parcursul ultimilor 5 ani sa semneze contracte de brokeraj/intermediere financiara cu cele mai importante banci din sistemul bancar romanesc care sunt axate pe domeniul retail.

Prin ce ne diferentiem de alte firme de consultanta active in acest domeniu? Printr-o multitudine de aspecte: cunoasterea aprofundata a anumitor sectoare ale economiei, experienta acumulata in elaborarea studiilor de fezabilitate, calitatile complementare ale consultantilor nostri, si, poate cel mai important, abordarea strategica in contextul dezvoltarii companiei pe termen mediu si lung.

Credem ca avantajul competitiv durabil poate fi obtinut si mentinut numai printr-o cunoastere amanuntita a mediului de afaceri si a companiei in sine, prin decizii bine fundamentate insa luate in timp util, prin pozitionarea companiei ca un factor de influentare pro-activa a pietei in care isi desfasoara activitatea.

Pentru aceasta oferim clientilor nostri servicii integrate de consultanta, de la analiza pietei pana la elaborarea impreuna cu top managementul companiei a strategiei de dezvoltare, implementarea acesteia si supervizarea ajustarilor necesare in procesele de business, operationale si organizationale.